14 °C
Haku

Taivalkosken koronatilannepäivitys 19.5.2021

Taivalkoskelaisilla todettiin alkukuusta kolmen infektion ketju, joka näyttää kuihtuvan ilman jatkotartuntoja: enää yksi ihminen on eristyksessä ja eristyksen purkaminen tehdään lähipäivinä. Altistuskaranteenit tämän ketjun osalta loppuvat tänään.

11.5 Todettiin osastolla yksi koronatapaus, jonka alkuperää ei ole saatu selvitettyä. Samana päivänä yhden palveluasunnon asukkaan koronatesti oli positiivinen, mutta tarkennetuissa testeissä kyseisen potilaan testitulos osoittautui kuitenkin negatiiviseksi. Osaston, kyseisen palvelutalon henkilökunta ja asukkaat on testattu kolmen päivän välein, mutta tartunnan lähdettä tai jatkotartuntoja ei ole löytynyt.

Osaston koronatapauksen takia osastolle ei oteta uusia potilaita. Osaston toiminta palaa normaaliksi 25.5.21, jos jatkotartuntoja ei löydy. Henkilökuntaa, potilaita ja asukkaita seurataan tiiviisti toistuvin testein.

Nyt osaston koronatapauksesta on aikaa kahdeksan päivää, ja varovaisesti voisi elätellä toivoa, että jatkotartuntoja ei tule – varmuus tästä tulee kuitenkin vasta 25.5. Todennäköisesti rokotuksia ja hyvää suojautumista voi kiittää, jos tartuntaketju jää näin lyhyeksi.

Jouni Wikstedt

tartuntataudeista vastaava lääkäri

Viimeksi muokattu 19.5.2021