24 °C
Haku

Taivalkosken koronatilannepäivitys 23.12.2021

Taivalkoskella joulukuun alkupuolella todettu koululaisten ja heidän kotiväkensä tartuntaketju kuihtui, ja viimeinen tähän liittyvä eristys loppui 16.12. Tämän jälkeen on todettu 8 uutta tartuntaa, jotka on todettu yksittäisillä ihmisillä ja yhdellä pariskunnalla – ei varsinaisia tartuntaketjuja. Yhden tartunnan alkuperä jäi epäselväksi. Yksi näistä eristyksistä on loppumassa tänään ja tämän jälkeen Taivalkoskelle jää kolme ihmistä eristykseen eikä ketään karanteeniin.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella tartuntoja on runsaasti, ja tästä johtuen aluehallintovirasto on kiristänyt rajoitusmääräyksiään, ja määräyksellään kieltänyt Pohjois-Pohjanmaan maakunnan kuntien alueilla kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset vuoden loppuun saakka.

Taivalkoskella koronatilanne on rauhallinen ja selvästi parempi kuin Pohjois-Pohjanmaalla keskimäärin. Joulu tuo tullessaan perheväkeä Suomen eri puolilta, mikä varmasti tulee näkymään vuodenvaihteen tartuntamäärissä. Erityisesti flunssaoireisten tulisi nyt varoa ja käydä herkästi koronatestissä, mikä onnistuu myös pyhien aikana terveyskeskuksessa.

Jouni Wikstedt

tartuntataudeista vastaava lääkäri

Viimeksi muokattu 27.12.2021