20 °C
Haku

Taivalkosken koronatilannepäivitys 24.3.2021

Taivalkoskella todettiin helmikuun puolivälissä vuoden 2021 toinen Covid-19 tartunta. Tartuntaketju tyrehtyi ilman jatkotartuntoja eikä Taivalkoskella ole tällä hetkellä ketään eristettynä tai karanteenissa.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on edelleen kiihtymisvaiheessa ja tilanne näyttää parantuvan vähitellen. Kuusamossa todettiin kuluneiden kahden viikon aikana 13 tapausta ja näin Kuusamossa on kuntakohtaisia tapauksia toiseksi eniten koko sairaanhoitopiirissä heti Oulun jälkeen – asiaa tarkemmin tuntematta voisin epäillä hiihtolomaviikoilla olleen osuutta asiaan.

Koronarokotusten suhteen koko sairaanhoitopiirin tavoitteena on, että yli 70-vuotiaat saadaan rokotettua viikkoon 16 mennessä. Taivalkoskella vuonna 1950 ja aiemmin syntyneille on soitettu ja annettu rokotusaika. Jos puhelu ei ole tullut perille, nämä – eli yli 71- vuotiaat – voivat varata rokotusajan numerosta 040 860 8982. Astran rokote on toistaiseksi käyttökiellossa, mikä vähentää rokotteiden määrää, ja tämän takia riskiryhmään kuuluvien rokottaminen on tauolla.

Jouni Wikstedt

tartuntataudeista vastaava lääkäri

Viimeksi muokattu 25.3.2021