24 °C
Haku

Taivalkosken koronatilannepäivitys 26.11.2021

Taivalkoskella on kuluneen viikon aikana todettu kahdeksan (8) Covid-19 positiivista potilasta, jotka kuuluvat kahteen erilliseen ketjuun. Viime viikolla todetun koronainfektiopotilaan eristys jatkuu vielä muutaman päivän. Karanteeniin asetettavia ei vielä ole saatu kartoitettuja, mutta määrä saattaa nousta pariin kymmeneen.

Muutama yllä mainituista infektioista on todettu kouluikäisillä, mikä nostaa altistuneiden määrää nopeasti ja vaikeuttaa luotettavaa tartunnanjäljitystä. Koska kuluneen viikon aikana tartuntojen määrä on noussut nopeasti yhdestä yhdeksään, on nyt syytä olla varovainen. Maskia kannattaa käyttää ihmisten ilmoilla liikuttaessa oli sitten rokotettu tai ei.

Sairaanhoitopiirin tilanne on huono ja ilmaantuvuusluku on OYS:n infektiolääkärin mukaan 410 tapausta/2vk/100000 asukasta, joka on tällä hetkellä Suomen suurin sairaanhoitopiirikohtainen lukema – koronavirusta liikkuu nyt runsaasti. PPSHP:n alueella infektiot ovat olleet pääosin nuorilla ihmisillä ja tästä syystä sairaalaan joutuneiden määrä on pysynyt maltillisena.

Jouni Wikstedt

tartuntataudeista vastaava lääkäri

Viimeksi muokattu 26.11.2021