1 °C
Haku

Taivalkosken koronatilannepäivitys 27.1.2021

Taivalkoskella on todettu 2021 vuoden puolella 1 uusi Covid-19 tartunta. THL:n tilastoissa tartuntoja näkyy kaksi, mutta toisen varmistusnäyte osoittautui negatiiviseksi.

Oulussa epidemia jatkaa aktiivisena niin, että 14 vrk ilmaantuvuus/100000 on n. 100. Esille on tullut väestön piittaamattomuutta ja väsymistä rajoituksiin, erityisesti työikäisillä ja työpaikoilla. Taivalkosken lähikunnissa ilmaantuvuusluku on 13-38.

Taivalkosken koronarokotukset ovat edenneet vanhusten asumisyksiköihin, mutta tämä vaihe on edelleen kesken. Tällä viikolla uusi rokotteita ei saada ja ensi viikolla tulevat rokotteet menevät tehosteannosteiden antamiseen. Nyt tiedossa olevissa rokotetoimitusmäärillä yli 90-vuotiaiden (!) rokotukset alkavat vasta viikolla 8 helmikuun lopulla jatkuen sitten yli 85 vuotiaisiin jne. Aikataulusta ilmoitetaan tarkemmin Taivalkosken sanomissa – puhelimitse asiaa ei kannata kysellä.

Helpompaa on tiedossa, mutta vielä pitäisi yrittää jaksaa näiden rajoitusten kanssa muutama kuukausi. Rajoitusten lieventämistä voi alkaa odotella, kun yli 70-vuotiaat ja riskiryhmäläiset on saatu rokotettua.

Jouni Wikstedt

tartuntataudeista vastaava lääkäri

Viimeksi muokattu 28.1.2021