14 °C
Haku

Taivalkosken koronatilannepäivitys 3.8.2021

Taivalkoskella todettiin viime viikolla pitkästä aikaa uusia koronatartuntoja. Ulkopaikkakunnalta Taivalkoskelle tullut vierailija todettiin positiiviseksi ja tästä seurasi jatkotartunta yhdelle Taivalkosken kuntalaiselle ja yhdelle ulkopaikkakuntalaiselle.

Uutena asiana tuli esille eilen, että Taivalkoskella on majoittautuneena yli 70 hengen ryhmä ei-taivalkoskelaisia ja että heistä isolla osalla on todettu Covid19 infektio. Tartunnan saaneita on kymmeniä ja altistuneita samoin. Mikäli kaikki tämän ryhmän tartunnat kirjautuvat Taivalkoskelle, tulee THL:n tilaston ilmaantuvuusluku nousemaan toiselle tuhannelle. Kyseiset ihmiset ovat seurannan piirissä ja on odotettavissa, että karanteenijärjestelyn takia jatkotartuntojen määrä jää vähäiseksi.

Kausivaihtelun takia oli odotettavissa, että kesää myöden infektioiden määrä laskee ja näin kävikin: juhannuksen alla PPSHP:n ilmaantuvuusluku kävi alimmillaan ollen 3/100 000. Rajoitusten lopettamisen myötä ihmisten väliset kontaktit lisääntyivät, matkustaminen vapautui ja ihmisten käyttäytyminen kävi selvästi varomattomaksi ikään kuin tauti olisi voitettu. Myöhempien viikkojen tartuntamäärät ovat kääntyneet jyrkkään nousuun ja PPSHP:n alueella tartuntojen määrä on juhannuksen jälkeen lähes kaksinkertaistunut viikoittain niin, että viikolla 30 tartuntoja oli jo ihan alkuvuoden malliin 137.

Rokotukset ovat edenneet hyvin, mutta rokotuksen kaikkivoipaisuuteen ei kannata sokeasti luottaa – yllä mainitun ryhmän jäsenet ovat hekin kaikki saaneet yhden rokotuksen.

  • yritetään muistaa hyvät varomiskäyttäytymistavat edelleen.

Jouni Wikstedt

tartuntataudeista vastaava lääkäri

Viimeksi muokattu 3.8.2021