24 °C
Haku

Taivalkosken koronatilannepäivitys 4.10.2021

Taivalkoskella todettiin 21.9. uusia Covid-19-koronavirustartuntoja kouluikäisillä ja nuorilla. Sairastuneita oli neljä. Lähialtistuneita karanteeniin asetettuja oli yli 40. Tämän tartuntaketjun viimeiset karanteenit ja eristykset loppuivat viime viikolla eikä ketjuun tullut yhtään jatkotartuntaa. Yksi uusi karanteenimääräys on kirjoitettu kertausharjoituksessa ilmenneen altistumisen takia, mutta tämäkin karanteeni loppuu tänään, minkä jälkeen Taivalkoskella ei ole ketään eristettynä tai karanteenissa.

THL ohjeen mukaan maskinkäyttö on jatkossa kunkin omassa harkinnassa. Kuluneen 1,5 vuoden aikana on tullut selväksi, että turvavälejä pitämällä ja maskia käyttämällä on saatu vähennettyä koronavirusinfektioita, mutta myös muita hengitystieinfektioita niin paljon, että romuskapotilaiden puuttuminen päivystyksestä on ollut merkillepantavaa. Ja edelleenkin Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin ohje suosittaa yli 12-vuotiaita käyttämään maskia joukkoliikenteessä ja sisätiloissa järjestettävissä massatapahtumissa sekä sosiaali- ja terveydenhuollon toimipisteissä.

Rokotukset ovat edelleen ajankohtainen asia. Yhteiskunnallisten rajoitusten purku on aloitettu, mutta viimeisen PPSHP:n tartuntatautitilaston mukaan viikoittaiset koronavirusinfektiot ovat pienessä nousussa: 119-121-170-178. Vanhempien ikäluokkien rokotekattavuus on hyvä, mutta erityisesti nuorten, terveiden ihmisten olisi syytä käydä hakemassa puuttuvat rokotteet. Ajanvarauksen voi tehdä numerosta 040 860 8982 ti-ke klo 9-14, tai neuvolassa voi käydä ilman ajanvarausta to 7.10.21 klo 9:15-11.15.

Jouni Wikstedt

tartuntataudeista vastaava lääkäri

Viimeksi muokattu 4.10.2021