-3 °C
Haku

Taivalkosken koronatilannepäivitys 6.9.2021

Taivalkoskelaisia on tällä hetkellä koronan takia eristettynä (sairastuneena) kaksi kuntalaista. Molemmat sairastuneet kuuluvat samaan tartuntaketjuun ja ketju on jo hiipumassa. Marjanpoimijoihin liittyneet karanteenit ja eristykset loppuivat elokuussa, ja elokuun kahden viimeisen viikon ilmaantuvuusluku palasi kohtuulliselle 51/100 000 tasolle.

Koronarajoituksista on käyty viime aikoina kovasti keskustelua, ja vähitellen rajoituksia ollaan ilmeisesti purkamassa, mikäli isoja takapakkeja ei tule. Käsidesiä ja maskinkäyttöä ei kuitenkaan kannata unohtaa – tarttuvat ne muutkin virustaudit.

Moni varmaan jo odottaa yhteiskunnan palaamista entiseen. Tämän normaaliin palaamisen edellytyksenä on pidetty riittävää rokotekattavuutta, ja viime viikkojen puheissa rajana on pidetty 80 % tasoa. Taivalkoskella yhden rokotteen on saanut jo 82 % yli 12-vuotiaista ja yli 70-vuotiaista rokotettuja on yli 94 %, eli meillä tilanne on erinomainen. Rokotevastaisuutta on Taivalkoskella ilmennyt onneksi vain vähän, mutta esimerkiksi teho-osastoilla tämä näkyy ja turhauttaa: rokottamattomuus kuormittaa sairaaloiden tehohoitoa ja tietenkin sitä myöden aiheuttaa kustannuksia potilaiden kotikunnille. Rokottamattomien kannattaa edelleen hakea rokotus – ei pelkästään itsensä vaan myös yhteiskunnan takia.

Jouni Wikstedt

tartuntataudeista vastaava lääkäri

Viimeksi muokattu 6.9.2021