14 °C
Haku

Elävän Iijoen melonta ja soutu 2023

Melonta- ja soututapahtuma Iijoella.

-

Iijoki (Taivalkosken Saija - Taivalkoski - Parviainen - Kurki - Pudasjärvi - Kipinä) Lisätietoja: https://www.elavaiijoki.fi/

Kuva: Tytti Lauhava-Kääriäinen

Tapahtuma on niin ensikertalaisille kuin paljon joella liikkuneillekin sopiva jokiretkeilytapahtuma. Tule mukaan päiväksi tai useammaksi. Matkaa Iijoella kertyy viiden päivän aikana noin 160 kilometriä. Päivämatkat ovat noin 30 kilometrin mittaisia. Kokoonnumme maanantaina 4.7. Taivalkosken Saijaan, vesille lähdetään tiistaiaamuna. Matka etenee Taivalkosken, Parviaisen, Kuren ja Pudasjärven Hilturannan kautta Kipinään, jonne tapahtuma päättyy lauantaina iltapäivällä.

Tämän vuoden teemana on Kulkijoita Iijoella – tuomme viikon aikana esille puuveneen merkitystä jokivarren ihmisille ja joelle liikkujille. Iijoki on ollut tärkeä valtaväylä, entisaikojen moottoritie. Puuvene on tärkeä kulkuneuvo, jolla on ollut suuri rooli ihmisten ja tavaroiden kuljettamissa ja elannon hankkimisessa. Tänä päivänä Iijoella on merkittävä luontomatkailuarvo – joki yhdistää soutajat ja melojat.

Viimeksi muokattu 20.2.2023