19 °C
Haku

Elokuvasunnuntai 10.4.2022

Tervetuloa keväiseen elokuvasunnuntaihin teatteriin su 10.4.2022. Esitettävät elokuvat ovat Etsivätoimisto Henkka & Kivimutka, Tunturin tarina sekä 70 on vain numero.

klo-

Taivalkosken teatteri

Tervetuloa keväiseen elokuvasunnuntaihin! Elokuvasunnuntaina esitetään elokuvat Etsivätoimisto Henkka & Kivimutka, Tunturin tarina sekä 70 on vain numero. Lipunmyynti alkaa klo 12 etsivätoimisto Henkka & Kivimutka -elokuvaan, toisiin elokuviin n. 30 min ennen elokuvan esitysaikaa. Lippujen hinnat: lapset 2€, aikuiset 5€ ja perhelippu (2 aik. ja 2 lasta) 10€. Meillä käy myös korttimaksu. Suosittelemme herkkujen ostamista teatterista!

klo 13.00: Etsivätoimisto Henkka & Kivimutka

Henkka Virtanen löytää koulumatkallaan todisteen mahdollisesta rikoksesta. Ystävänsä J.K. Kivimutkan kanssa pojat päättävät selvittää mitä oikein on tapahtunut, sillä nämä rikosasiathan kuuluvat poikien perustaman etsivätoimiston tehtäviin. Kun selviää, että alueen postilaatikot ovat yön aikana kadonneet, on etsivätoimistolla selvitettävänään jo kaksi rikosta. Alkaa hauska ja jännittävä seikkailu, jossa pojat joutuvat kohtaamaan myös omat pelkonsa.

Elokuvan kesto 1h 37 min. Ikäraja 7 vuotta.

klo 15.00: Tunturin tarina

Tunturin tarina täydentää Metsän tarinan ja Järven tarinan aloittaman, luonnosta ja ihmisen luontomytologiasta kertovien elokuvien kokonaisuuden.

Elokuvan taustakertomus perustuu Antti Tuurin ajatukseen tuntureista nukkuvina jättiläisinä. Tämä on tarinan punainen lanka, joka kuljettaa katsojan läpi vuodenaikojen ja erämaiden kaikkina vuodenaikoina. Elokuvassa valkoiset eläimet kuten naali, lumikko, riekko ja tunturipöllö saavat suuren roolin. Muita keskeisiä ”näyttelijöitä” ovat mm. ahma, sopuli, vaivaishiiri, poro, kettu, karhu, lapinpöllö, haukat ja kotkat. Tarina kertoo kuhunkin eläimeen liittyvistä uskomuksista ja tarinoista mutta myös ihmisen suhteesta luontoon ja eläimeen.

Tunturin tarina vie katsojat läpi Lapin erämaiden, aina Pohjoiselle jäämerelle asti, missä tunturit laskeutuvat meren syleilyyn. Se on myyttinen kertomus, jonka tarina alkaa miljardien vuosien takaa, aikakaudelta jolloin maa-planeetan ensimmäiset vuoret syntyivät. Hitaasti vuoret ovat vaeltaneet mannerlaattojen mukana pohjoiseen. Vuosimiljoonat ovat kuluttaneet vuorten huiput ja nostaneet maan pinnalle näkyviksi niiden muinaiset juuret. Nuo juuret ovat Lapin tunturit – maailman vanhimmat vuoret.

Elokuvan kesto 1h 16 min. Sallittu kaikenikäisille.

klo 17.00: 70 on vain numero
Lavalla Seija säihkyy yleisön rakastavien katseiden valossa, mutta kotonaan hän syö kylmää nakkia ja juo piimää yksin yönälkäänsä. Stailisti Shanella (Misa Palander) on hänen läheisin ihmisensä. Seija on oppinut suojaamaan yksityisyyttään pakon edessä, mutta suojaus toimii myös eristeenä, ja vaikka Seija on ”koko kansan rakastama”, hänen on vaikea päästää lähelleen ketään. Seija tapaa biisinkirjoitusileirillä Laurin (Mikko Nousiainen) ja yhteistyön tuoksinassa päästää itsensä rakastumaan. Seijan olisi uskallettava astua jumalattaren korokkeeltaan ihmisten pariin – ja kestettävä sen seuraukset.

Vaikka jumalattaret eivät täytä vuosia, tuo rakkaus eteen asioita, joissa ikä onkin voimavara eikä rasite. Elokuva on kunnianosoitus suomalaisille naisartisteille ja elokuvassa kuullaan useita koko kansan rakastamia hittejä.

Elokuvan kesto 1h 42 min. Ikäraja 12 vuotta.

Järjestää: Taivalkosken kunta / kulttuuripalvelut

Viimeksi muokattu 30.3.2022