-3 °C
Haku

Entiset Tiernapojat – erilainen joulukuvaelma

Tervetuloa Taivalkosken teatteriin seuraamaan erilaista joulukuvaelmaa, jossa kaksi entistä tiernapoikaa valmistautuvat rakentamaan lavaa perinteistä tiernapoika -esitystä varten.

klo-

Taivalkosken teatteri

Entiset Tiernapojat -kuvaelma on musiikillinen esitys, joka lainaa perinteistä Tiernapoika -kertomusta, sen henkilöitä ja lauluja, ja sovittaa ne yhteen suomalaisen perinnemusiikin ja kuvaelman itsenäisen tarinan kanssa.   

Esityksessä kaksi entistä tiernapoikaa palaavat näyttämölle rakentamaan lavaa perinteistä tiernapoika -esitystä varten. Samalla he pohtivat alkuperäisen kuvaelman sisältöä ja sen henkilöitä, Herodesta, Murjaania, Knihtiä ja Tähtipoikaa ja heitä esittäneiden entisten tiernapoikien kohtaloita. Tunnelmia ja ajatuksia terästää suomalainen perinnemusiikki. 

Entiset Tiernapojat ei ole sovitus perinteisestä Tiernapoika -kuvaelmasta, vaan ainoastaan lainaa sen tarinaa, henkilöitä ja lauluja oman, itsenäisen esityksensä perustaksi. Esityksen kesto on noin 45 minuuttia. 

Esityksen käsikirjoitus ja musiikin sovitus ovat näytelmässä esiintyvien Osmo Hakosalon ja Sami Paavolan. Tiernapoika vaatteet ja julisteen on suunnitellut ja toteuttanut Minna Hakosalo.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy, tervetuloa!

Huom! Käytössä on koronapassi, otathan mukaasi koronatodistuksen ja varalta myös henkilöllisyystodistuksesi. Passi tarkastetaan kaikilta yli 16-vuotiailta. Suosittelemme maskin käyttöä tilaisuudessa.

Viimeksi muokattu 7.12.2021