20 °C
Haku

Perinteinen Iijokisoutu® 3.-6.7.2022

Vapaiden vesien ja vaelluskalojen puolesta soudetaan ja melotaan jo 38. kerran!

-

Taivalkoski, Jokijärvi - Taivalkoski, Putaanmutka - Taivalkoski, Parviainen - Pudasjärvi, Kurki Lisätietoja: http://www.iijokisoutu.net

Iijokisoutu® – Vapaiden vesien ja vaelluskalojen puolesta jo vuodesta 1983!

Tervetuloa kesäiselle Iijoelle kokemaan, näkemään ja aistimaan uutta ja vanhaa jokikulttuuria sekä liikkumaan vesillä virtavesien, vaelluskalojen ja jokihelmisimpukan puolesta. Iijokisoutu syntyi halusta säästää ja suojella joki tuleville polville. Monet taistelut on käyty ja voitettu – mutta vielä on tarvetta jatkaa luonnonsuojelun asialla soutaen ja meloen! Tänä vuonna teemana on erityisesti arvokkaan jokihelmisimpukan eli raakun elinalueiden säilyminen Iijoen alueella.

Iijokisoutu® alkaa sunnuntaina 3.7. kokoontumisella Taivalkosken Jokijärvelle Saijaan, josta lähdetään soutamaan maanantaina 4.7. Soutu päättyy tällä kertaa keskiviikkona 6.7. Pudasjärven Kurkeen, jossa vielä juhlistamme 38. Iijokisoutua® yhdessä iltatilaisuudessa (yöpymismahdollisuus).

Vuosien varrella Iijokisoudusta® on muodostunut yksi Koillismaan tunnetuimmista kesätapahtumista, jossa ihmiset viihtyvät ja mieli lepää, tärkeän asian puolesta. Tule sinäkin mukaan perinteikkääseen Iijokisoutuun® nauttimaan jokivarren maisemista ja palveluista, mukavasta seurasta ja kesästä!

Viimeksi muokattu 25.5.2022