15 °C
Haku

Vikke Nilo – Ihminen! -teatteriretki Rovaniemelle 26.3.2022

Lähde mukaan Rovaniemen teatterin Vikke Nilo -esitykseen la 22.3.2022! Ilmoittautua voit keskiviikkoon 16.3.2022 mennessä kulttuurituottajalle, puh. 040 8608 971 tai heli.paaso-rantala@taivalkoski.fi .

klo-

Jorma Eton tie 8a, 96100 Rovaniemi

Lähtö Atimakievarilta la 26.3.2022 klo 9.30, saapuminen Rovaniemelle n. klo 12.30. Teatteriesitys alkaa klo 13.00, ja päättyy n. klo 15.30, jonka jälkeen omakustanteinen ruokailu ja mahdollisuus ostoksien tekoon. Paluumatkalle lähdemme klo 18.00 teatterin edestä.

Matkan hinta 40 €, sis. teatteriliput, bussimatkat, narikan ja väliaikatarjoilun. Maksu suoritetaan linja-autossa ennen lähtöä. Sitovat ilmoittautumiset kulttuurituottajalle ke 16.3.2022 mennessä p. 040 8608 971 tai heli.paaso-rantala@taivalkoski.fi. Kulttuurituottaja on lomalla 7.-13.3.2022, jolloin suositellaan ilmoittautumisia sähköpostitse tai tekstiviestillä. HUOM! Teatterimatka toteutuu, jos osallistujia on vähintään 20 hlöä!

Järjestää: Taivalkosken kunta / kulttuuripalvelut

Näytelmän tiedot:
Vikke Nilo – Ihminen! on Kalle Päätalon rakastettuihin teoksiin Viimeinen savotta ja Kairankävijä pohjautuva Vikke Nilon elämäntarina. Se on koskettava veijaritarina vapaudesta, rakkaudesta sekä ennen kaikkea armeliaisuudesta.

Vikke Nilo on 6-vuotias jäädessään äidistään orvoksi. Köyhän piian avioton lapsi huutokaupataan. Halpa huutolaispenska! Huoranpenikka! Luukoira! Elämän valttikortit ennustavat hellyyttä vaille jääneelle poikaselle surkeaa pelionnea myös tulevaisuudessa. Moni musertuisi jo lähtötilanteessa, mutta ei Vikke. Hän on kuin vieteriukko, joka toistuvastikin maahan painettuna ponnahtaa pystyyn ja jatkaa kiihkeää taivaltaan läpi vuosikymmenten. Äidin, rakastavan sylin, kaipuu ei hellitä koskaan, mutta vapaus on silti lentojätkälle kodin lämpöä tärkeämpää. 

Luvassa on vauhdikas, voimallinen ja visuaalinen seikkailu, jossa elämännälkä, kokemusten jano sekä huomionkipeys vievät teräväpäistä Vikkeä hurjalla sykkeellä eteenpäin. Aina eivät Viken teot ole kunniakkaita eikä luonne kovinkaan jalo, mutta armoton veijari hän on. Ja mitä tulee poroihin… niillähän on mystinen merkitys etenkin jätkän varsitien viime hetkillä. Viken matkassa kulkee alusta loppuun yksi aivan erityinen Poro.

Kalle Päätalo oli kirjailijana tarkan kuvauksen mestari. Ei ainoastaan silloin, kun fokuksessa on työnteko vaan myös silloin, kun kuvattavana ovat monitasoiset, koomiset ja rakastettavat ihmiset. Rovaniemen Teatterille Vikke Nilon maailman dramatisoi ja ohjaa Miisa Lindén, jonka aiemmat Päätalo-tulkinnat ovat olleet huippusuosittuja. Koreografina vierailee Tuomas Juntunen sekä lavastus- ja pukusuunnittelijana Kati Lamppu. Musiikista vastaa teatterin kapellimestari Minna Siitonen. Viken roolissa tämän eri elämänvaiheissa nähdään Rovaniemen Teatterin Paula Miettinen, Juuso Nykänen ja Marko Syysmaa. Mukana on myös itseoikeutetusti Päätalon tekstien ja tunteiden armoitettu tulkitsija, näyttelijä Pirjo Leppänen.

Viimeksi muokattu 1.3.2022