1 °C
Haku

Kuntastrategiatyö ja aikataulutus

Taivalkosken kunnan strategia on ollut voimassa vuosina 2017–2021, ja strategia on ollut tarpeen uudistaa kattaen jäljellä olevan ja seuraavan valtuustokauden, vuosille 2023 – 2030. Taivalkosken kunnanhallitus on käynnistänyt kuntastrategian uusimiseksi kilpailutuksen tammikuussa 2023 ja kilpailutuksen jälkeen valinnut 22.2.2023 § 74 päätöksellään toteuttamaan kuntastrategian laadintaan Tamora Oy:n yhdessä kunnan kanssa.

Taivalkosken kunnan tavoitteena on , että uusi kuntastrategia on päätöksenteossa kesäkuun 2023 loppuun mennessä. Kuntastrategiatyön yhteydessä kirkastetaan kunnan visiota ja uusitaan kuntabrändiä.

Kuntastrategiatyöhön osallistetaan laajasti kuntalaisia, kunnan työtekijöitä, luottamushenkilöitä, yrityksiä ja yhteisöjä.
Strategiatyö aloitettiin ohjausryhmän työpajalla 23. maaliskuuta ja samana päivänä järjestettiin myös valtuuston työpaja sekä ensimmäinen kuntalaisille avoin tilaisuus Taivalvaaran Monitoimitalolla. Johtoryhmä jatkoi 24. maaliskuuta strategian työstämistä. Näiden työpajojen tuloksena strategiaan on valikoitunut kolme teemaa.

Strategiateemat

Strategiateemojen työstämistä jatkettiin eri kohderyhmille tarkoitetuissa työpajoissa. Kuntalaisille on järjestetty kaksi kaikille avointa työpajaa, johon osallistui kuntalaisia ja yrityksiä. Osallistuminen onnistui kunnantalolla ja etäyhteyden kautta. Lisäksi nuorisovaltuustolle on järjestetty oma työpaja ja henkilöstölle kaksi työpajaa.

Seuraavaksi strategiatyö jatkuu ohjausryhmän työpajassa 15.5.2023 ja samana päivänä olevassa valtuuston työpajassa. Strategian työstäminen edistyy alkuperäisen aikataulun mukaisesti ja viedään päätöksentekoon kesäkuun 2023 loppuun mennessä.

Viimeksi muokattu 7.5.2023