19 °C
Haku

Tilannekuva 23.6.2021 myrskyn jälkeen

Tiedote

Tilannekuva 23.6.2021 klo 15.30

Taivalkosken kunnan johtoryhmä, maanrakennusinsinööri ja kotihoidon esimies, Oulu-Koillismaan pelastuslaitos, OSAO:n  ja Carunan  edustajat kokoontuivat tarkastelemaan  tilannetta.

Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen mukaan tehtävää on ollut koko ajan. Kohteissa on ollut esimerkiksi kaatuneita puita talon päällä. Metsäkyläntiellä on ollut myös joitakin tehtäviä. Tilanne on kuitenkin rauhoittumaan päin.

Vakavia henkilövahinkoja ei ole todettu.

Taajamassa kaikki liikenne- ja kevyenliikenteen väylät ovat vapaita. Sivukylillä olevat tiet ovat pääasiassa käytettävissä tehdyn kartoituksen perusteella.

Veden- ja lämmönjakelussa ei ole ongelmia.

Sähkönjakelu on poikki vielä n. 700 Taivalkosken kuntalaisen osalta. Carunan mukaan  tarkastuksissa on havaittu mittavat tuhot, jotka aiheuttavat pitkäkestoisen häiriötilanteen. Raivaus- ja korjaustyöt etenevät  ja sähkönjakelu palautuu kuntalaisille vaiheittain. Edessä on usean vuorokauden sähkökatkot.

Taivalkosken kunnan kotihoidon edustajan mukaan kunnan kotihoidon piirissä olevien osalta tilanne on rauhallinen. Kunnan vanhusten tilanteen kartoittamista yhteistyössä SPR kanssa arvioidaan 24.6.2021 pidettävässä kokouksessa.

Raivaustyöt jatkuvat Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen ja OSAO:n sekä kunnan yhteistyöllä.

Taivalkosken kunta

johtoryhmä

Viimeksi muokattu 23.6.2021