-3 °C
Haku

Tilannekuva 23.6.2021 Taivalkosken kunnan myrskytuhoista

Tilannekuva 23.6.2021 klo 13.00

Taivalkosken kunnan johtoryhmä, Oulu-Koillismaan pelastuslaitos, OSAO:n  ja Carunan  edustajat kokoontuivat tarkastelemaan  tilannetta myrskyn jälkeen.

Taivalkosken kunnassa on laajalla alueella syntynyt mittavia myrskytuhoja. Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen henkilöstö on tehnyt kartoitusta tuhoista 22.6.2021 illasta lähtien läpi yön neljän yksikön voimin. Myrskytuhot ovat mittavat Taivalkosken alueella.

Tilannekuvan mukaan  vakavilta henkilövahingoilta on vältytty.

Myrskytuhojen arviointi jatkuu edelleen ja myrskytuhojen korjauksessa Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen apuna toimii OSAO Taivalkosken yksikkö koneellisen puunraivauksen osalta.

Sähkönjakelu on poikki n. 2000 henkilöltä. Sähköyhtiö Caruna on kartoittanut kokonaistilannetta ja pyrkii mahdollisimman nopeasti saamaan sähköjakelun toimimaan.  Caruna pyrkii korjaamaan ensisijaisesti tukiasemat ja tietoliikenneyhteydet kuntoon. Tukiasemien toimimattomuuden vuoksi hätäkeskukseen tulevat hätäpyynnöt eivät välttämättä onnistu  alueilta, joilla sähköjakelu on  keskeytynyt. Pyydämme näillä alueilla olevia kuntalaisia  kuuntelemaan aluehälytyskeskuksen antamia tiedotteita alueradion kanavilta. Hengenvaarassa yhteydenotot tulee tehdä  hätäkeskukseen 112.

Caruna varoittaa myös sähkölinjoilla olevista puista ja katkenneista sähkölinjoista. Näistä havainnoista Caruna pyytää tekemään ilmoituksen joko hätäkeskukseen 112 ja ilmoittamaan myös Carunalle. Caruna  korjaa pois kaatuneet puut sähkölinjoilta sekä katkenneet sähköjohdot  turvallisesti.

Vaurioituneista sähkölinjoista  ja sähkökatkoksista ilmoitus tulee tehdä  Carunan maksuttomaan vikapalveluun, joka  päivystää 24 h, yhteydenotot numeroon 0800 195 011.

Katkenneet sähköjohdon havaitessasi tee ilmoitus siitä hätäkeskukseen ja pidä turvavaroetäisyys johtoon 20 metrin matka.

Taivalkosken kunta ei lähde korjaamaan yksittäisten henkilöiden pihoilta kaatuneita puita. Jos kaatuneet puut aiheuttavat vaaraa, tulee ilmoitus tehdä viipymättä hätäkeskukseen 112.

Taivalkosken hautausmaalla ovat myrskyvahingot olleet mittavia. Alueella on paljon kaatumassa olevia puita, jotka aiheuttavat hengenvaaran. Hautausmaalla liikkuminen on ehdottomasti kielletty tällä hetkellä ja jatkuu niin kauan, kunnes vaara kaatuvista puista on saatu poistettua.

Taivalkosken kuntakeskuksen alueella vesi- ja lämmöntuotannossa ei ole havaittu häiriöitä.

Kairan Kuitu Oy:n valokuituyhteydet katkesivat pitkän sähkökatkon johdosta. Viankorjaustoimenpiteet on aloitettu ja yhteyksien odotetaan palautuvan aamupäivän aikana. Tiedotamme heti, kun yhteydet ovat jälleen käytössä. Mikäli ilmoituksemme jälkeen yhteyksissä on edelleen vikaa, soitathan teknisen tuen numeroon 09-6829 6010.

Muistutamme vielä, että kaatuneiden tai kaatumassa olevien puiden raivaustyössä henkilövahinkoriski on suuri. Henkilövahinkojen välttämiseksi on tärkeää, että raivaustöihin  pyydetään ammattiapua  numerosta 112 Hätäkeskus.

Mikäli koet , että tarvitset keskusteluapua myrskyn aiheuttamissa asioissa kirkkoherramme Tuomo Törmänen ja seurakuntapastori ovat käytettävissänne numerossa:

Raili Suviranta

seurakuntapastori

raili.suviranta@evl.fi

040 507 0696

Tuomo Törmänen

kirkkoherra, lääninrovasti

tuomo.tormanen@evl.fi

040 848 0986

Taivalkosken kunta

Johtoryhmä

Viimeksi muokattu 23.6.2021