14 °C
Haku

Tilannekuva 28.6.2021 myrskyn jälkeen

Tiedote 28.6.2021 klo 8.30

Taivalkosken kunnan johtoryhmä ja kunnan kriittisten toimintojen henkilöstö, Oulu-Koillismaan pelastuslaitos, OSAO:n  ja Carunan  edustajat kokoontuivat tarkastelemaan  tilannetta.

Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen mukaan tilanne on kokonaisuudessaan rauhoittunut. Akuutteja myrskytuhoihin liittyviä tehtäviä ei ole ollut. 

Vakavilta henkilövahingoilta on vältytty.

Oulu-Koillismaan pelastuslaitos ohjaa edelleen, että mikäli eri kohteissa on todellinen uhka ihmisille tai omaisuudelle kaatuneista puista tai muuhun syyhyn liittyen tulee yhteys ottaa välittömästi hätäkeskukseen 112.

Carunan mukaan sähköjakelu on poikki  vielä 50 kulutuspaikalta.  Korjaustöitä jatkuvat vielä useamman päivän.

Puhelinten toimivuus on  parantunut. Elisan tukiasemaverkossa on hieman vielä ongelmia.

Vaurioituneista sähkölinjoista, kaatuneista puista sähkölinjoille   ja sähkökatkoksista ilmoitus tulee tehdä  Caruna- sähköyhtiöön. Sähkölinjoille kaatuneita puita ei tule missään tapauksessa lähteä itsenäisesti kaatamaan ja korjaamaan. Carunan maksuton vikapalvelu päivystää 24 h, yhteydenotot numeroon 0800 195 011.

Sähkökatkoista voit ilmoittaa myös osoitteessa : https://www.caruna.fi/sahkokatkot/tee-vikailmoitus.

Caruna muistuttaa , että maassa oleviin ja maan lähellä roikkuviin sähköjohtoihin tulee pitää 20 metrin varoetäisyys. Jos puita on kaatunut ilmajohtojen päälle varoetäisyys sähköjohtoihin tulee olla 90 metriä.

Myrkystä syntyneet  puiden risut ja oksat voi toimittaa kunnan jätevedenpuhdistamolle  arkisin ma-pe  klo 7 – 15.30, osoitteeseen Urheilutie 17 93400 Taivalkoski.

Kuntalaiset ja vapaa-ajan asukkaat voivat pyytää paikallisilta urakoitsijoilta kiireettömiin puunraivaus- ja siirtotöihin apua. 

Seurakunta tarjoaa yhteydenottoihin perustuen keskusteluapua tarvittaessa myrskyn aiheuttamien kokemusten käsittelemiseksi. Yhteydenotot seurakuntapastori Raili Suviranta, p. 040 507 0696 tai kirkkoherra Tuomo Törmänen, p. 040 848 0986

Taivalkosken kuntakeskuksen alueella hautausmaalla ja Taivalvaaran alueella on edelleen paljon kaatumaisillaan olevia puita, jotka aiheuttavat vaaraa alueilla liikkuville. Pyydämme välttämään kyseisillä alueilla liikkumista.

Taivalkosken kunta

Johtoryhmä/ valmiusryhmä 28.6.2021

Viimeksi muokattu 28.6.2021