-3 °C
Haku

Tilannekuva ja toimintaohjeet Taivalkosken kunnan alueelle 22.6.2021 olleen myrskyn jälkeen

Tiedote 23.6.2021

Taivalkosken kunnassa on laajalla alueella syntynyt mittavia myrskytuhoja  22.6.2021 olleen voimakkaan myrskyn seurauksena. Laajoja myrskytuhoja on syntynyt  mm. Jokijärven, Metsäkylän ja kuntakeskuksen alueella.

Myrskytuhojen arviointia  on tehty heti myrskyn jälkeen ja jälkikorjaustyöt ja siivoaminen on aloitettu. Henkilövanhingoilta on vältytty.

Myrskytuhovahingoista  mm. kaatumassa olevista puista sekä katkenneista sähkölinjoista ja sähkölinjoille kaatuneista puista sekä muista vaarahavainnoista on syytä ottaa yhteyttä hätäkeskukseen numeroon 112 Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen ohjeistuksen mukaan.

Vaurioituneista sähkölinjoista  ja sähkökatkoksista ilmoitus tulee tehdä myös Caruna- sähköyhtiöön. Carunan maksuton vikapalvelu päivystää 24 h, yhteydenotot numeroon 0800 195 011.

Caruna ilmoittaa myös sähkövioista sivustollaan  olevalla häiriökartalla: http://hairiokartta.caruna.fi/.

Sähkökatkoista voit ilmoittaa myös osoitteessa : https://www.caruna.fi/sahkokatkot/tee-vikailmoitus.

Kairan Kuitu Oy:n valokuituyhteydet ovat myös  katkennet pitkän sähkökatkon johdosta. Vianrajaus on käynnistynyt.  Kairan Kuitu Oy tiedottaa heti, kun saa tarkempaan tietoa vian korjaamiseksi.

Kaatuneiden tai kaatumassa olevien puiden raivaustyössä henkilövahinkoriski on suuri. Henkilövahinkojen välttämiseksi on tärkeää, että raivaustöihin  pyydetään ammattiapua  numerosta 112 Hätäkeskus.

Taivalkosken kunnan johtoryhmä antaa uuden tiedotteen tilannekuvasta klo 13.

Taivalkosken kunta

Johtoryhmä

Viimeksi muokattu 23.6.2021