-4 °C
Haku

Työkyvyn vahvistaminen

Onko sinulla selvitettäviä asioita elämässäsi, jotka vaikuttavat työnhakuun tai työkykyyn? Haluatko selvitä, suoriutua ja pärjätä työelämässäsi? Pohditko, onnistuuko se?

Jos tuntuu siltä, että yksin asiat eivät etene, tule käymään Arpeetissa. Etsitään yhdessä sinulle sopiva polku, joka vie eteenpäin kohti työelämää. Arpeetista saat:

  • Apuja löytämään sinulle työllistymistä edistäviä palveluita, jotka tukevat työllistymistä ja koulutusta ammattiin.
  • Apuja löytämään sinulle palkkatuki- tai työkokeilupaikkoja, jotka vahvistavat osaamistasi, työelämätaitojasi sekä parantavat mahdollisuuksiasi työmarkkinoille palaamiseen.

Sinua autetaan ohjautumaan myös yhteistyökumppaneiden palveluihin. Toimimme tiiviissä yhteistyössä alueen työnantajien sekä hyvinvointipalveluiden, Kelan ja TE-toimiston kanssa, mikä auttaa edistämään työllistymistäsi.

Palkkatuki – apua työllistymiseesi
Palkkatuki on valtion myöntämä taloudellinen tuki työnantajalle. Sen tarkoitus on helpottaa työttömän sijoittumista työelämään. Palkkatuetussa työsuhteessa työntekijälle maksetaan työsuhteeseen sovellettavan työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Jos et ole varma palkkatukimahdollisuudesta ja sen suuruudesta, ole ensin yhteydessä TE-toimistoon palkkatukimahdollisuutesi selvittämiseksi. Voit jättää yhteydenottopyynnön Oma asiointi -palvelun kautta tai soittamalla. 

Taivalkosken kunnan tuettu työllistäminen

Taivalkosken kunnalla on vuosittain tarjolla tuetun työllistämisen työpaikkoja. Autamme löytämään sinulle palkkatukipaikkoja Taivalkosken kunnan yksiköissä esim. avustaviin tehtäviin. Aikaisempaa työkokemusta alalta ei edellytetä, koska työtehtäviin opastetaan ja perehdytetään. Ota yhteyttä: Ulla Majava, Työvalmentaja, p: 040 860 9042ulla.majava@taivalkoski.fi

Selvitä työkykysi!

Työkykysi koostuu useasta eri asiasta, kuten esimerkiksi terveydestä, osaamisesta ja elämäntilanteesta. Työkykyä kannattaa tarpeen mukaan arvioida. Työttömänä työnhakijana sinulla on mahdollisuus hakeutua terveystarkastajan vastaanotolle, jossa voit pyytää oireidesi tutkimusta ja hoitoa, työkyvyn arviointia sekä kuntoutusta. Pyydä palautetta työkyvystäsi TE-palveluita ja Kelaa varten. Voit varata ajan Arpeetin kautta.

Viimeksi muokattu 17.5.2023