-8 °C
Haku

Vt. kunnanjohtaja Aki Räisäsen tiedote

Hyvä Taivalkosken kunnanvaltuusto!

Olen pitkän, kokonaisvaltaisen ja perusteellisen harkinnan jälkeen päättänyt, että puran virkasuhteeni koeaikana alkaen 16.2.2023. Lomapäiviä minulle on ehtinyt kertyä kymmenen; näin ollen viimeinen päiväni kunnan viranhaltijana on 1.3.2023.

Päätökseeni ei liity mitään työn kautta eteen tullutta dramatiikkaa, vaikka esimerkiksi nyt Taivalkosken kunnassa käsillä olevat asiat ovatkin kohtalaisen vaikeita ja tilanne Taivalkoskella on kokonaisuutena arvioidenkin haastava. Itse olen ottanut asiat asioina, eivätkä ne ole purkupäätökseni perusteita. Olen nähnyt elämäni aikana niin monenlaista, ettei näillä asioilla ole päätökseeni ratkaisevaa merkitystä – vaikka kunnantalon sisäilma-asian ensivaiheen hoitamisesta ja kunnanjohtajan työn soveltuvuudesta hybridimallilla olimmekin eri mieltä.

Minua on myös kohdeltu kunnassa hyvin niin työntekijöiden kuin luottamushenkilöidenkin taholta. Kiitän Taivalkosken kuntaa saamastani mahdollisuudesta päästä kokemaan, mitä on olla kunnanjohtaja. Erityiset kiitokseni menevät kunnantalon väelle ja kunnan johtoryhmälle, joiden kanssa sain kokea kaikista eniten kuntatyön arkea. Olen nyt monta elämänkokemusta rikkaampi. Kiitos teille kaikille.

Isot ratkaisut ovat aina monen eri tekijän summia. Tähän ratkaisuuni vaikutti eniten se, ettäkuluneena talvena iltaisin Taivalkosken vuokrayksiössä aikaa viettäessäni olen huomannut pohtivani yhä useammin sitä, että minullahan on perhe, omin käsin rakennettu talo sekä minulle rakkaat harrastukset ja ystävät täysin toisella paikkakunnalla. Omat elämänarvoni sanovat, että ne ovat asioita, joista ei pidä luopua työn vuoksi, olipa se millainen tahansa.

Elämäni on yksinkertaisesti ehtinyt rakentua jo muualle, joten oikeastaan tässä kävi kuten Kalle Päätalolle aikanaan.  Olen elänyt elämääni usean vuoden ajan reppu selässä, jo ennen kunnanjohtajaksi ryhtymistäni. Nyt on aika mennä illalla töistä kotiin, ainakin niin usein, kuin se on mahdollista.

Poikani ovat hyvää vauhtia kasvamassa miehiksi. Haluan olla näkemässä sen ja tukemassa heitä tässä haastavassa elämänvaiheessa. Yksistään se on asia, joka painaa vaakakupin alas, vaikka toisella puolella onkin erittäin korkean statuksen ja koviakin haasteita tarjoava virka kaikkine etuineen.

Ystävällisin terveisin

Vt. kunnanjohtaja

Aki Räisänen

Viimeksi muokattu 13.2.2023