13 °C
Haku

Minustako perhehoitaja?

Ikääntyneille etsitään perhehoitajia!

Perhehoito on mahdollisuus tehdä mielekästä ja ihmisläheistä työtä ikäihmisen parissa. Taivalkoskella on käynnistynyt perhehoitajien haku prosessi. Perhehoitaja valmennus alkaa 28.9.2021. Haku ennakkovalmennukseen päättyy 9.9.2021.

Perhehoitajana toimiminen on mahdollista kolmella tavalla. Perhehoitaja voi tarjota ikäihmiselle kodikkaan asuinympäristön ja hoivaa omassa kodissaan, mennä ikäihmisen omaan kotiin huolehtimaan hänestä tai toimia perhekodissa perhehoitajan sijaisena.

Perhehoitajana solmit toimeksiantosopimuksen kunnan kanssa, sinulle maksetaan hoitopalkkio ja saat korvauksen hoidosta aiheutuneista kustannuksista. Perhehoitaja tekee toimeksiantosopimuksen sijoittavan kunnan kanssa. Perhehoitaja ei tarvitse erillistä lupaa aluehallintovirastolta. Yksityiset ammatilliset perhekodit tarvitsevat toiminnalleen aluehallintoviraston luvan. Toimeksiantosuhde ei ole työsuhde. Toimeksiantosuhteinen perhehoitaja ei ole myöskään yrittäjä. Toimeksiantosuhteisia perhehoitajia toimii myös toiminimellä.

Toimiminen perhehoitajana edellyttää ennakkovalmennuksen käymistä. Valmennus sisältää seitsemän ryhmätapaamista, kotitehtäviä sekä omien valmiuksien arviointia. Valmennukseen valitaan haastattelun perusteella.

Lue lisää perhehoidosta ja täytä sähköinen hakulomake.

Lisätietoa valmennuksesta ja perhehoidosta voi kysyä:

p. 040 575 5473 tai p. 040 705 6893

Viimeksi muokattu 22.8.2021