20 °C
Haku

Työnhaku ja uraohjaus

Etsitkö töitä? Mietitkö alanvaihtoa? Tarvitsetko apua työnhakuasioissa?
Autamme sinua henkilökohtaisesti tarpeittesi mukaisesti:

  • kartoittamaan tilanteesi ja kirkastamaan tavoitettasi tulevaisuuden työmarkkinoilla.
  • löytämään tietoa työnantajista, piilotyöpaikoista sekä mahdollisuuksista työllistyä Taivalkosken alueella.
  • löytämään oppisopimus- tai työkokeilupaikkaa.
  • sinua työhakemusasioissa, CV:n laadinnassa, työhaastatteluun valmistautumisessa ja miten voit osoittaa omaa osaamistasi.

Huomioithan, että Arpeetin palvelu ei korvaa TE-toimiston palvelua, joka liittyy sinun työllistymis-/kotoutumissuunnitelmaan.

Jos olet uusi työnhakija, ilmoittaudu työnhakijaksi viimeistään ensimmäisenä työttömyyspäivänäsi Oma asiointi -verkkopalvelussa . Uusi työnhakuvelvollisuus määrittää, että työttömyysetuuden saamiseksi sinun on jatkossakin haettava työtä tilanteestasi riippuen 0–4 työpaikkaa kuukaudessa.

Jos tulet lomautetuksi, tutustu valtakunnalliseen ohjeeseen ja ilmoittaudu työnhakijaksi sen mukaisesti. Lomautettu – TE-palvelut

Palkkatuki työnhaun apuna
Palkkatuki on valtion myöntämä taloudellinen tuki työnantajalle. Sen tarkoitus on helpottaa työttömän sijoittumista työelämään. Palkkatuetussa työsuhteessa työntekijälle maksetaan työsuhteeseen sovellettavan työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Jos et ole varma palkkatukimahdollisuudesta ja sen suuruudesta, ole ensin yhteydessä TE-toimistoon palkkatukimahdollisuutesi selvittämiseksi. Voit jättää yhteydenottopyynnön Oma asiointi -palvelun kautta tai soittamalla. 

Työkokeilu – Alanvaihtajalle hyvä vaihtoehto

Kun harkitset alan vaihtoa ja haluat selvittää, kiinnostaako jokin tietty ala tai ammatti sinua, voisi työkokeilu olla sinulle hyvä vaihtoehto. Varmista aina ennen työkokeilupaikan hakemista työllisyyspalveluista tai TE-toimistosta oikeutesi työkokeiluun. Arpeetissa sinua autetaan löytämään sopiva työkokeilupaikka.


Avoimet työpaikat Taivalkosken kunnalla 

Taivalkosken kunta tarvitsee jatkuvasti uusia osaajia. Avoimet työpaikat julkaistaan valtakunnallisessa kuntarekry.fi -palvelussa (Avoimet työpaikat Taivalkoski – Kuntarekry).  Myös sijaisuus- ja kesätyöpaikkoja voi hakea Kuntarekryn kautta. Lyhytaikaisia sijaisuuspaikkoja, oppisopimuspaikkoja, työkokeiluja ja TET-jaksoja voi tiedustella suoraan kunnan eri yksiköistä. Lisätietoa kunnan palkkatukipaikoista löydät tästä (https://www.taivalkoski.fi/palvelut/tyo-ja-yrityspalvelut/tyollistamisyksikko/ )

Jos sinulla on jotakin kysyttävää kunnan rekrytoinnista, voit myös olla yhteydessä Arpeetiin.  

Tästä löydät työpaikkoja:

Viimeksi muokattu 17.5.2023